Project Pieterpad

Project Pieterpad is ontstaan tijdens de eerste lock-down in 2020. Door het steeds opnieuw niet doorgaan van iedere hardloopwedstrijd waar ik mij voor had ingeschreven zocht ik een nieuwe sportieve uitdaging waarvoor ik kon blijven trainen. En toen ik las dat Gerben Oevermans uit Ridderkerk, als tweede hardloper ooit, een nieuw parcoursrecord had gevestigd besloot ik dit record te gaan verbeteren. En zo ontstond Project Pieterpad: het zo snel mogelijk hardlopend afleggen van het beroemde wandelpad dat van het topje van Nederland in Pieterburen helemaal naar beneden in Limburg slingert. Inmiddels weet ik dat ik niet de enige was die op dit idee kwam en in mei 2021 hebben drie ervaren zeer sterke ultralopers een poging gedaan het record van Gerben te verbreken. De eerste die dit probeerde was Irene Kinnegin (Nederlands recordhouder 24 uur hardlopen) moest helaas na 219 km haar poging staken door een blessure. De tweede loper was Teun Geurts die het record van Gerben verbrak. Maar lang kon hij hier niet van genieten omdat op 17 mei 2021 Addie van der Vleuten uit Best het record van Teun Geurts alweer verbrak waardoor het record nu op 3 dagen en ruim 6 uur staat.    

Als personal trainer, coach en runningtherapeut weet ik hoe belangrijk bewegen, via hardlopen en wandelen, is om fysiek en mentaal topfit te blijven. Ik maak al jaren mee dat veel cliënten in korte tijd weer fysiek en mentaal topfit worden zodra zij gaan bewegen en gezonde voeding gaan eten. Cliénten met een burn-out, angstklachten of een depressie herstellen supersnel, diabetes type 2 klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon en zelfs botontkalking  en andere overgangsklachten verminderen door hardlopen en wandelen of powerwalking.   

Bewegen is goed voor je brein en je lichaam. 

Op donderdag 2 september ga ik vanuit Pieterburen van start om de 498 kilometer van het Pieterpad hardlopend af te leggen en er alles aan doen om het dan geldende parcoursrecord, de zogenaamde FTK,  ten tijde van dit schrijven in handen van Addie van der Vleuten, te verbeteren. Omdat ik zelf pas sinds 7 maanden aan ultralopen doe zal dit een hele kluif worden. Daarom zou ik het als tegenprestatie fantastisch vinden als, minimaal 100 nu nog niet-hardlopers, een 5 km achter elkaar gaan hardlopen. Dit zou betekenen dat in een keer 100 mensen een grote stap op weg naar een sterk verbeterde gezondheid zetten. Doe jij ook mee? Opgeven kan via deze website of facebook n ontvang helemaal gratis een trainingsschema waarmee jij in 12 weken in staat bent om 5 km aan een stuk hard te lopen. Wil jij het Project Pieterpad volgen kijk dan voor alle video’s op Facebook, Instagram en YouTube.          

Project Pieterpad 40days.nl