WEDSTRIJDGROEP 40 days.nl Rotterdam 1/4 en 1/2 marathon

Train jij de komende 10 weken mee voor de halve of kwart marathon van Rotterdam met finisch op de Coolsingel op zondag 31 juli 2022? De uitdaging start op woensdagavond 25 mei 2022 om 19:15 in Nesselande. 

Met de wedstrijdgroep trainen wij steeds met zijn allen naar een specifieke wedstrijd toe. De ene keer is dit een halve, de andere keer een hele marathon in Nederland. Of een van de superhalfs in Valencia, Kopenhagen, Cardiff, Praag of Lissabon. Soms staat er zelfs een leuke trailwedstrijd in een prachtige omgeving of een snelle 10 km (met bijna altijd veel pr’s) op het programma. Het unieke is dat jij je steeds alleen voor een bepaalde trainingsperiode kunt opgeven om daarna even je rust te pakken.

In de periode van
25 mei t/m 31 juli 2022 is de keuze gevallen op de summerrun van Nederland in 2022, de halve en kwart marathon van Rotterdam.  Deze periode omvat 12 gezamenlijke trainingen met de groep. Naast de trainingen krijgt iedere deelnemer ene persoonlijk schema op maat.  

De trainingen met de groep zijn iedere woensdagavond van 19:15 tot 20:15-20:30 uur in Nesselande met regelmatige uitstapjes naar andere delen van Rotterdam voor bijvoorbeeld heuveltraining. Tussentijdse extra testen en parcoursverkenningen maken regelmatig deel uit van het totale programma. Naast de gezamenlijke trainingen traint iedereen nog 2 keer zelfstandig of samen met andere deelnemers van de loopgroep. Iedere deelnemer ontvangt  na de eerste test een trainingsschema op maat dat afgestemd is op de afstand die je wilt lopen, de gewenste snelheid en jouw prive en werksituatie. Het bewaken van een optimale balans is en blijft altijd het uitgangspunt.

Met de unieke door 40days.nl ontwikkelde trainingsmethode is iedereen altijd in staat om op het eigen niveau te trainen voor een halve of hele marathon. De 40days.nl methode heeft zich de afgelopen 12 jaar al vele malen bewezen met jaarlijks vele pr’s en mooie individuele resultaten van trotse debutanten op de halve of hele marathon. Het bijzondere van onze aanpak is dat je altijd samen traint met gemotiveerde lopers met allemaal hetzelfde doel. Het gaat daarom iedere training ergens om. Je gaat met sprongen vooruit en kan steeds na deelname aan een wedstrijd beslissen om even een adempauze in te lassen totdat je weer zin hebt om aan te sluiten richting een andere wedstrijd. Je geeft je steeds alleen op voor een afgerond blok.  

Belangrijk uitganspunt van onze trainingsaanpak is dat je trainingen, je werk en privéleven in balans zijn, zodat jij je comfortabel voelt bij de trainingsarbeid die je moet verrichten. Zo heb je ook nog tijd voor jouw gezin of andere leuke dingen. Na aanmelding ontvang je een intakeformulier dat samen met de fysieke testen de basis vormt voor jouw unieke, realistische en persoonlijke trainingsschema. Het schema  dat je om de vier weken ontvangt zal aan de hand van de bevindingen tijdens de wekelijkse trainingen onderweg steeds aangepast worden aan jouw mogelijkheden.   

Als je je aanmeldt voor het 40days.nl trainingstraject richting de halve of hele marathon van Leiden leer je technisch goed hardlopen met uitgekiende loopscholing, tussentijdse testen die jouw progressie goed in kaart brengen, onderlinge wedstrijden, een persoonlijk schema op maat en heb je grote kans om jouw eerste halve of hele marathon zelfverzekerd en op een leuke manier uit te lopen of een nieuw pr’s te behalen. En nog in een leuke en gezellige groep ook. 

Benieuwd geworden naar de succesvolle trainingsaanpak van 40days.nl? Meld je dan nu aan via een van onderstaande knoppen voor een vrijblijvende proefles ( na deze training beslis je of je pas over je deelname) of, als je al zeker van je zaak bent, gelijk in de webshop voor de hele cursus.  Het hele traject richting de kwart of halve marathon van Rotterdam op zondag 31 juli ( 12 groepstrainingen) inclusief persoonlijke op maat gemaakte schema’s kost slechts 78,00 euro.  Graag tot ziens op woensdagavond 25 mei om 19:15 uur op de atletiekbaan naast de Zevenhuizerplas in Rotterdam-Nesselande

 

Deelname aan wedstrijden in het buitenland

Woensdagavond 19:00-20:15

Locatie: Rotterdam Nesselande. Regelmatig andere locatie. Dit wordt tijdig doorgeven via de besloten whattsapp groep.

focus op prestatieverbetering

De trainingen zijn zo opgebouwd dat iedereen vooruit blijft gaan. Regelmatige testen maken deel uit de trainingen. Geef je op of doe mee aan een gratis proefles.

Loopscholing en conditietraining

In een groep wekelijks een leuke en afwisselende training waarbij voldoende ruimte is elkaar uit te dagen.

Locatie:

Verzamelplek is de atletiekbaan in Nesselande. Iets voorbij de skatebaan. Parkeren is gratis.

Veel gestelde vragen

Je kan meedoen aan de woensdagavondgroep als je in staat bent om 5 km aan een stuk hard te lopen. Als je dit nog niet lukt kan je beter eerst nog even aansluiten bij de maandaggroep of 6 AM Club.

De groep heeft een maximum van ca. 20 deelnemers. Hierdoor heeft de trainer altijd een goed overzicht en kan hij goed observeren en verbeteringen adviseren. Je kan altijd vrijblijvend een keer op proef meetrainen. 

Als je in staat bent om zonder problemen 10 kilometer aan een stuk hard te lopen kan je in principe gaan trainen voor een marathon. Na  een perfecte opbouw loop je via een 15 km en 1/2 marathon jouw eerste marathon. Via testen weet je van te voren welke eindtijd realistisch is voor jou en kan je een goed wedstrijdplan opstellen in overleg met de trainer. 

Als jij al een tijdje zelf hardloopt en niet aan wedstrijden mee wil doen of snelheid geen doel is voor jou kan je toch meedoen om een betere loopefficiëntie te krijgen waardoor je makkelijker hardloopt en nog meer geniet van jouw wekelijkse kilometers. 

Wil jij ook eens kennis maken met hardlopen bij 40days.nl dan kan je vrijblijvend een keer meedoen met een proefles via de knop hieronder.

40days.nl is gespecialiseerd in personal training,, coaching en groepslessen ter verbetering van cliënten op fysiek en mentaal gebied.
Heb jij een uitdaging? 40days.nl vindt de oplossing! 

Wat zeggen deelnemers

"Het is mooi om te zien dat iedereen jaar naar jaar vooruit blijft gaan. Lopers die eerst al paars aanliepen na 1 minuut joggen, lopen nu een marathon in 3:30. Na de eerste 5 en 10 km wedstrijd volgt vaak al snel de Bruggenloop van 15 km en daarna een halve en hele marathon. Sommige wagen zich nu al aan ultra's en trails van meer dan 42 km. Leuk is dat wij nu met 40days.nl veel reizen maken naar wedstrijden in het buitenland. Zo stonden voor 2020 jaar de superhalfs van Lissabon, Kopenhagen en Valencia op het programma. Valencia was in 2019 een fantastische belevenis in het loopgekke Spanje. De Coronacrisis lijkt nu even roet in het eten te gooien maar zo snel dit weer mogelijk is doen wij weer mee. Ook de marathon van New York staat voor velen op het verlanglijstje. "
Evert Nekeman
Evert Nekeman
Trainer
"Wat ik zelf nooit gedacht had is bij 40days.nl gelukt. Ik heb de marathon van New York uitgelopen. Nog steeds mijn meest dierbare hardloopherinnering na alle Bruggenlopen en halve marathons."
Helen Jerphanion
Hardloopster
"Iedere keer loop ik tot mijn eigen verbazing weer een nieuw pr dankzij de leuke en afwisselende trainingen en de uitgekiende op maat gemaakte schema's van 40days.nl"
Stephan
Hardloper
"Bij de trainingen van 40days.nl loop ik nooit achteraan. Dat was in mijn vorige loopgroep vaak wel anders. Ik beleef hierdoor veel meer plezier aan het hardlopen"
Angela
Hardloopster