40 dagen niet snoepen in the pocket!

Gisteren was dag 40 van mijn 40 dagen niet snoepen challenge. En ik heb het gehaald. Gelukkig viel deze challenge reuze mee. Alhoewel het in het zicht van de haven nog bijna mis ging. Toen ik gistermiddag, na het geven van drie trainingen in de storm, thuiskwam was ik erg moe. En dit gebrek aan energie wil ik nog weleens oplossen met het eten van suikerrijk comfort food. Toen ik een la opentrok lag daar bovendien ineens een heerlijke reep chocolade. Mijn innerlijke dialoog maakte overuren. Mijn emotionele rechterhersenhelft zei: ”je bent op dag 40, dus het maakt niets meer uit, dus neem maar een lekker stuk chocolade. Je hebt het verdient!”, tegelijk zie mijn rationele linkerhersenhelft: ”veertig dagen zijn veertig dagen, dus morgen zou je een stukje chocolade mogen. Maar vandaag dus nog niet!” Zoals bijna altijd won mijn linkerhersenhelft de strijd en ging ik maar een eitje bakken. Wat heb ik geleerd van deze uitdaging? Dat een challenge die bestaat uit ene niet doen voor mij makkelijker is vol te houden dan een challenge die bestaat uit een doen. Natuurlijk vereist het ene beetje zelfdiscipline maar feitelijk komt het allemaal neer op iets niet meer doen. Dus zodra je echt besluit om iets niet meer te doen is het enige dat je moet doen jezelf regelmatig herinneren aan dit besluit. En waarom zou je je niet houden aan een afspraak met jezelf? Tenzij jij jezelf niet serieus neemt natuurlijk. Ga jij ook deze uitdaging aan en snoep jij veertig dagen helemaal niet? Het is echt makkelijker dan je denkt. Je zal best een paar moeilijke momenten kennen en dan weet je dat je weer sterker aan het worden bent. Dit is extra bijvangst naast het verbeteren van jouw gezondheid. Life’s easy. Denk aan mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *