40dagen niet snoepen

Tijdens de laatste uitdaging van 2019, 40 dagen vegan, merkte ik dat ik op het laatst wat meer begon te snoepen. Nu is bijna iedereen rondom Sinterklaas wel gewend om wat meer te snoepen. Het is in de omgeving immers overal aanwezig. En aanbod creëert nu eenmaal vraag. Ook bij mij. En zo ontstaat er dan ongemerkt toch een ongezonde gewoonte. Zelfs nadat ik van mezelf weer af en toe dierlijke producten mocht viel het mij op dat ik de snoeplade regelmatig uit gewoonte opentrok. Vooral ‘s avonds. Als er een is die, als personal coach en personal trainer bij 40days.nl, weet hoe ongezond dit is dan ben ik dit. Ik heb het vaak over preventie. En practice what you preach probeer ik altijd na te leven. Tijd dus voor actie in Rotterdam- Nesselande.

Tijdens een bezoek aan een voormalige cliënt die vorig jaar enorm is afgevallen had ik voordat ik er erg in had de weddenschap afgesloten om 40 dagen lang geen snoep te eten. En gelijk deden drie andere aanwezigen ook mee. En geen snoep betekent: geen drop, geen hagelslag op brood, geen chips, geen ijs en geen chocolade. Gelukkig blijven er heel veel gezonde keuzes over. Maar wat maakt onze omgeving het ons moeilijk. Ik weet dit wel maar tijdens zo’n 40 dagen uitdaging valt dit veel sneller op. Een uurtje later liep ik door de AH en zag dat er vier soorten chips en diverse soorten drop in een spectaculaire aanbieding waren. Uit gewoonte stond ik al te kijken in de bak en aan het nadenken wat ik zou kopen. Toen pas realiseerde ik mij dat ik er net voor gekozen had 40 dagen lang geen snoep te eten. Dus dit scheelde mij al direct een lastige keuze. Het zag er allemaal aantrekkelijk uit.

Ik ben op dit moment precies 7 dagen verder en merk dat het mij al geen enkele moeite meer kost. Als ik ‘s avonds na een training trek heb in een snack neem ik wat augurkjes of een appel. Nog 33 dagen te gaan. Maar misschien ga ik het wel wel veel langer volhouden. Het is dan immers een gewoonte, en ik ben dan heel goed in het niet snoepen. Ik merk nu ook dat sinds ik weer dierlijke producten mag eten ik dit vaak helemaal niet doe. Er gaan echt dagen voorbij waarop ik ongemerkt totaal niets dierlijks eet. Maar dat het nu weer mag scheelt mij wel veel hoofdbrekens. Life is easy. Denk aan mij.

1 gedachte over “40dagen niet snoepen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *