De 3 beste oefeningen voor een platte buik

Wij helpen je graag met het vinden van de beste oefeningen om een platte buik te krijgen en te houden. Deze top 3 van beste oefeningen is samengesteld op basis van effectiviteit, populariteit en wetenschappelijk onderzoek. 

Wat is er nu eigenlijk nodig om een platte buik te krijgen?

  1. Een laag vetpercentage is het eerste vereiste. Een man kan het beste een vetpercentage van minder dan 20% hebben terwijl de meeste vrouwen bij minder dan 30% vet al een platte buik hebben. Om dat felbegeerde sixpack of wasbordje te krijgen moeten de meeste mannen minder dan 12% vet hebben en voor vrouwen kan 16% al een wasbordje laten zien. Iedereen heeft buikspieren maar bij de meeste mensen zijn deze keurig verstopt onder een laagje vet.
  2. Het tweede vereiste is het doen van veel krachttraining en duursport. Dus oefeningen met lichaamsgewicht of gewichten bij bootcamp of in de sportschool, hardlopen, fietsen, zwemmen en zeker ook wandelen.

Hier bespreken wij de 3 beste oefeningen voor een platte buik.

1. De eerste oefening van de beste 3 oefeningen is de squat.

Je kunt kiezen uit drie vormen.
1. De airsquat
2. De frontsquat.
3. De backsquat.

Begin met de bovenste en als je hier 40 herhalingen achterelkaar kunt doen kan je overgaan naar de frontsquat en eer wat later de backsquat.

2. Oefening twee is de plank.

Dit is een echte buikspieroefening die in combinatie met de zijplank jouw buik snel een stuk platter laat lijken.

3. Oefening drie is de push-up

De push-up oftewel het opdrukken is er in ontelbare variaties. Wij beperken ons hier tot de meest gebruikelijke. Later komen wij nog terug met een aantal progressies.


Deze drie oefeningen maken dus niet voor niets deel uit van de 40days.nl trainingen. In iedere training komt wel de een of andere vorm voor. Wil jij deze drie basisoefeningen graag goed leren? Maak dan eens een afspraak voor een PT sessie, small group of doe mee aan een bootcamp bij 40days.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *