De Beste oefeningen in 2021 om snel af te vallen en altijd slank te blijven

Nog een kleine twee maanden en bijna iedereen neemt zich voor om van 2021 het beste jaar ooit te maken. De een wil nu echt stoppen met roken, de ander gaat afvallen en sporten om dat perfecte gewicht te krijgen en een derde stopt met uitstellen en gaat nu alles alles doen wat al jaren niet lukt. Bijna iedereen denkt rondom de jaarwisseling regelmatig aan een of meer goede voornemens.

Goede voornemens 2021

Er zijn twee uitzonderingen: een aantal, laten we hun groep 1 noemen, neemt zich niets voor omdat ze alles al jaren op de rit hebben en een andere groep, groep 2, neemt zich niets meer voor omdat ze het beu zijn om na twee weken weer teleurgesteld af te haken.

Het is waar. De meeste onder ons zijn na twee weken al weer gestopt met de goede voornemens. Er bestaat zelf een term voor: Blue Monday. Bij 40days.nl is het mijn missie om iedereen duurzaam zijn doel te laten bereiken. Dus niet alleen eerst het doel te bereiken maar het daarna ook zonder moeite langdurig vast te houden.

Wat is nu het geheim van de groep 1 mensen? Hier kom ik zo op. Eerst wil ik kort de mogelijke oorzaken nalopen van het mislopen van de goede voornemens.

Is het een gebrek aan motivatie waardoor de meeste mensen hun goede voornemen niet volhouden? Willen ze eigenlijk helemaal geen perfect gewicht, een betere gezondheid of hun doelen bereiken? Ik zie jaarlijks honderden zeer gemotiveerde mensen en ben daarom van mening dat ze allemaal erg gemotiveerd zijn om hun doelen te bereiken. Pakken ze dan misschien verkeerd aan? Dit zal inderdaad regelmatig de oorzaak zijn. Mensen gaan te hard trainen of kopen een afslankboek met een wonderdieet wat helemaal niet bij hun leefstijl past en stoppen er naar een paar weken mee. Maar dit probleem kan je oplossen door je een periode te laten begeleiden door een personal trainer die op maat gemaakt schema’s maakt waardoor je voorkomt dat je te hard van stapel loopt. Een passend menu kan je laten opstellen door een gewichtsconsulent bij je in de buurt. En vaak lukt het dan toch nog steeds niet om het helpende sport- en eetgedrag vol te houden. Help!

Als het dan niet aan de motivatie of de aanpak ligt. Waar ligt het dan wel aan?
Hoe pakken de groep 1 mensen het aan? Wat is het geheim van deze groep slanke en zonder moeite sportende mensen. Het antwoord is heel eenvoudig. Zij hebben zich aangeleerd om van hun aanpak te gaan houden. Ze doen alles wat ze doen omdat ze het leuk vinden om te doen, niet alleen omdat het goed voor hun is. Zelfs als ze niet zouden afvallen gaan ze nog naar buiten om hun rondje te rennen of met een kettlebell te gaan swingen tijdens een bootcamples.

De beste, nummer 1, oefening om in 2021 snel af te vallen en slank te blijven is dan ook de oefening die je leuk vindt om te doen en die je volhoud. Heel 2021 en de jaren erna. En dit kan van alles zijn.

Bij 40days.nl hebben mensen hun doelen bereikt met hardlopen, bootcamp, fitness en HIT training, maar ook met sportief wandelen, powerwalking, combiwalking, zwemmen, twee keer per week een potje voetbal in het park of bos met een groepje vrienden( alhoewel dit nu in coronatijd wat lastig is), tennis of Zumba.

Weer anderen vallen veel af met het dagelijks doen van oefeningen met hun eigen lichaamsgewicht. Dit doen ze in hun eentje thuis, of op het werk met collega’s, in 5 minuten per dag. Een door mij op maat gemaakt setje, met bij hun mogelijkheden passende oefeningen, levert goede resultaten op.

5 minuten per dag een jaar volhouden levert veel meer op dan 3 x per week 1,5 uur in de sportschool zwoegen waar je na 6 weken mee stopt. Het maakt niet zoveel uit wat je doet, zolang je het maar volhoud en dit lukt het best als je geniet van de beweegactiviteit.

Bootcamp met 40days.nl in Rotterdam Zevenkamp

Mijn advies aan iedereen is daarom: ga nu op zoek naar een beweegactiviteit die je met plezier doet. Weet je nog niet wat dit is? Ga dan gewoon een paar verschillende activiteiten uitproberen. Bij 40days.nl hebben wij hier een speciale strippenkaart voor die het iedereen mogelijk maakt voordelig een paar groepsactiviteiten uit te proberen. Soms komt iemand met het idee te gaan hardlopen, maar blijken ze bootcamp eigenlijk veel leuker te vinden. Door nu uit te zoeken wat goed bij jou past maak je straks in januari een perfecte start en bereik je in 2021 echt jouw doel. En hoor jij in 2022 ook bij de groep 1 mensen zonder goede voornemens.

Life is easy. Denk aan mij.

Evert Nekeman

90 gedachten over “De Beste oefeningen in 2021 om snel af te vallen en altijd slank te blijven”

  1. Элвис Пресли, безусловно, один из наиболее влиятельных музыкантов в истории. Родившийся в 1935 году, он стал иконой рок-н-ролла благодаря своему харизматичному стилю и неповторимому голосу. Его лучшие песни, такие как “Can’t Help Falling in Love”, “Suspicious Minds” и “Jailhouse Rock”, стали классикой жанра и продолжают восхищать поклонников по всему миру. Пресли также известен своими выдающимися выступлениями и актёрским талантом, что сделало его легендой не только в музыке, но и в кинематографе. Его наследие остается живым и вдохновляет новые поколения артистов. Скачать музыку 2024 года и слушать онлайн бесплатно mp3.

  2. I also run a site and if you want to ever serious in a little bit of guest writing for me if possible feel free to let me know, im always appear for people to test out my site

  3. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *