Huidige 40days.nl challenges

Iedereen die mij kent weet dat je mij altijd kunt bellen voor een leuke uitdaging. Meestal ben ik er ook wel met een of twee bezig. Op dit moment heb ik er zelfs drie.

APRIL 2022-APRIL 2023. UITDAGING 1: WEKELIJKS MINIMAAL EEN KEER IN BUITENWATER ZWEMMEN.

14-9-2022: Run-swim-run. Vanmorgen lag ik om 6:00 uur in de plas. Buiten was het een graad of 14 en het water is een stuk warmer. Ik ben om 5:35 begonnen met 25 min rustig hardlopen in mijn zwembroek. Je komt toch nog niemand tegen op dit tijdstip. Bij de plas aangekomen mijn rugzak met droog shirt en handdoek en sleutels, afgedaan en direct het frisse water ingelopen. De beslissing genomen om het te gaan doen en toen heb ik mij binnen 2 tellen laten vallen. Het was gelijk al heerlijk en ik had de plas helemaal voor mezelf alleen. Ik werd alleen in de gaten gehouden door wat meeuwen, die als ik aankwam snel naar een volgende paal vlogen. Ik heb 200 meter langs de gele ballen gezwommen en ter hoogte van de Jumbo ben ik omgekeerd. Op het strand mij snel afgedroogd, mijn voeten van het zand verlost bij een watertappunt en toen met een droog shirt en natte zwembroek terug gerent naar huis. Thuis de douchehendel op de koudste stand gezet en er in een keer onder gesprongen. Ik geloof dat het water nu 12 a 13 graden is dus dit was wel even een uitdaging. Maar als je er daarna uitstapt voel je je gelijk heerlijk fris en vitaal en heb je al gelijk de nodige uitdagingen achter de rug terwijl het nog geen 7 uur is. Ik moet wel echt wat gaan bedenken voor het afdrogen op het strand omdat als het straks buiten 3 graden is dit geen pretje zal zijn. Maar gelukkig gaat de temperatuur stap voor stap naar beneden, zal mijn immuunsysteem steeds beter gaan functioneren en is kou natuurlijk slechts een gevoel.

31-7-2022: Omdat ik dit jaar een soort van tussenjaar heb en er geen extreme duuruitdagingen op het programma staan werd ik begin dit jaar wat onrustig. Geïnspireerd door een van mijn hardloopsters die ook geen uitdaging uit de weg gaat, besloot ik een heel jaar wekelijks in de Zevenhuizerplas te gaan zwemmen. Ook als het vriest, regent, sneeuwt of hagelt. Dat vond ik wel een mooie uitdaging dus daar ben ik afgelopen april mee begonnen. Deze uitdaging bestaat uit minimaal een keer per week en duurt tot de laatste week van april 2023. De eerste keer kwam ik er met spierwitte voeten uit dus toen was het best nog wel koud. De afgelopen periode was het echt heerlijk dus ben ik maar gelijk heen en weer gezwommen wat toch een kleine 3800 meter was. Tot op heden heb ik een 100% score wat mijn wekelijkse duik betreft.

29 JULI 2022-29 JULI 2023. UITDAGING 2: IEDERE DAG 100 BURPEES PER DAG.

14-9-2002: De burpees zijn inmiddels een onmisbaar onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden. Ik vergeet ze gewoon niet meer te doen en ze gaan steeds makkelijker. Ik doe deze week dagelijks setjes van 17 stuks aaneen. Het mooie is dat ze nu al zo gewoon zijn dat ik merk als ik ze nog niet gedaan heb. in het begin kwam ik er om 21:00 uur nog wel eens achter dat is pas op 40 x zat en dan moest ik, tot grote ergernis van mijn vrouw, er ‘s avonds tijdens het kijken van een film op Netflix, nog snel even 60 uitgooien. Nu is hier geen sprake meer van. Als ik even een paar minuten over heb, doe ik gelijk een setje en bijna dagelijks ben ik al voor het diner klaar met mijn dagelijkse 100. Het is zelfs al een paar keer voorgekomen dat ik ik er 120 heb gedaan. Op naar de 5 sets van 20 burpees per keer.


3-8-2022: Eiind juli was ik in gesprek met een client die het lastig vond om haar beweegactiviteiten buiten vol te houden en iets zocht wat haar zou helpen bij het afslanken en het opbouwen van extra spiermassa. Ik heb toen voorgesteld om een aantal burpees dagelijks te doen. Na overleg kwamen wij uit op 100 stuks. 100 x 1, 20 x 5 of 10 x 10, het mocht allemaal, als er bij het naar bed gaan maar 100 waren afgerond. Ik besloot solidair te zijn er ook iedere dag 100 uit te voeren. En dit is mij tot nog toe gelukt. De client viel het toch wel zwaar dus voor haar hebben we een nieuwe afspraak gemaakt en afgesproken dat zij er 50 per dag doet. Dat zijn er wel 1500 a 1530 per maand en ruim 18000 per jaar. Aan deze uitdaging zijn inmiddels meerder vrouwen begonnen die er dus 50 per dag doen. Ik blijf nog steeds trouw mijn 100 burpees per dag doen en merk dat ik steeds sterker aan het worden ben en dat ook mijn push-ups steeds makkelijker gaan. Mijn doel is om op het einde zonder al teveel problemen 100 burpees in een set na elkaar te doen.

14 AUGUSTUS 2022-13 AUGUSTUS 2023. UITDAGING 3: EEN JAAR LANG NIET SNOEPEN!

14 september 2022: De eerste maand zit erop! En eigenlijk lijkt het steeds makkelijker te worden. Gisteren bij de Dirk had ik wel weer een momentje van bewustwording. Direct na binnenkomen lagen er gevulde koeken in de aanbieding. Mijn eerste gedachte was: ‘meenemen voor bij de koffie vanavond.’ En toen volgde direct: ‘nee, dat kan dus voorlopig nog even niet in verband met de challenge.’ Zonder de chalelnge had ik dus die koeken wel gekocht. En ik geloof dat er in een jaar heel van deze momentje zijn. Niet alleen bij mij, maar bij iedereen. Dus misschien is het te hoge vetpercentage wel helemaal niet het gevolg van de overgang en bijkomende hormoonverandering, te hard werken en te weinig ontspanning of het aanwezige familiaire genenpakket? Deelnemers ervaren nu al ruimere kleding, meer energie, beter slapen, niet meer moe en meer vat op hun leven. De kop is er nu af, we gaan sowieso nog 11 maanden door en misschien blijf ik dit wel altijd doen. Zo makkelijk gaat het mij nu af. Denk jij na lezing van dit berichtje: ‘ ik wil het ook wel een keer proberen. Dan kan je altijd instappen en het een maandje proberen. Het kost niets en gaat je alleen maar veel opleveren. Er is nu zelfs een speciale appgroep waarin deelnemers elkaar van tips voorzien of een hart onder de riem kunnen steken. Aanmelden kan via info@40days.nl

16 augustus 2022: Onder het mom van ‘ Wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af’ ontstond deze challenge tijdens een gesprek met een succesvolle afslankster die heel veel was afgevallen en het toch wel moeilijk had om haar snoepbehoefte te weerstaan. Met name op haar werk waren veel verleidingen in de personeelskamer waar het leek of er iedere dag wel iemand jarig was. Steeds opnieuw stond er een grote taart die haar aankeek. Het makkelijkste is dan om het gewoon helemaal niet meer te nemen. Waarom stop jij niet een heel jaar met snoepen en dan doe ik met jou mee, hoorde ik mezelf zeggen. Niet snoepen bestaat uit het volgende: geen snoep, chocolade, geen ijs, geen koek, taart en gebak, geen zoet broodbeleg, geen chips en geen stokbrood en frisdrank met suiker. En ik moet zeggen: dit maakt het leven een stuk makkelijker. Zo liep ik de dag erop door de supermarkt en kon ik hele stellingen zo voorbij lopen omdat het allemaal niet mocht en ik alleen maar op zoek hoefde naar voedzame producten die mijn lichaam echt zouden helpen. Vanavond liep ik over de boulevard toen een echtpaar passeerde met allebei een ijsje in hun hand. Normaal gesproken zou ik dan gaan overwegen of ik wel of niet een ijsje zou nemen. Wat voor ijsje? Nu keek ik en dacht ik: dat eet ik niet. Geen keuze stress dus. Mijn vet% is nu al bijna 2% naar beneden en daar heb ik geen enkele sit-up voor gedaan. Al doe ik natuurlijk wel dagelijks 100 burpees. Maar los van een plattere buik gaat deze challenge mij sowieso een betere gezondheid opleveren en ook merk ik een toename van mijn energie die ik kan verklaren door een stabielere suikerspiegel. En wat erg leuk is: er gaan steeds meer mensen meedoen.

24 gedachten over “Huidige 40days.nl challenges”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *