Is afvallen tijdens de overgang mogelijk?(2)

We zijn inmiddels een paar weken verder met het traject en het gaat de goede kant op. Na inlevering van het eetdagboekje vielen mij bij de bestudering een aantal zaken op. In de eerste plaats was er sprake van onregelmatige eettijden. Zo at ze de ene dag 3 keer en een andere dag wel 8 keer en steeds op wisselende tijdstippen.  

De ene keer werd er wel tijd gemaakt voor een ontbijt. En dag later werd dit weer overgeslagen. Toen ik vroeg naar de reden gaf zij aan sinds maart(cornona) thuis te werken en minder structuur te hebben. Dus ze at nu wanneer ze trek kreeg en bleef langer-dan normaal op de zaak- doorwerken.

In de tweede plaats viel mij het gebruik van veel bloemrijke producten op. Een gegarandeerde dikmaker en in de derde plaats zag ik teveel snoepmomenten.

Hiernaast bevatte het menu onvoldoende vezels, was het te eenzijdig en kreeg zij ‘s avonds teveel kcal binnen.  Ze dronk nooit. Maar sliep wel slecht wat haar inname van eiwitrijke voeding voor het slapen gaan verklaarde. Ze had weleens ergens gelezen dat dit goed was om beter te slapen.       

Voldoende aanknopingspunten dus om mee aan de slag te gaan. 

Ik ben begonnen met het aanbrengen van een passende structuur in haar eetmomenten. Verplicht ontbijten met voldoende voedingswaarde werd de eerste opdracht.

Dit zorgde, door het uitblijven van de eetbuien ‘s avonds, al gelijk voor een verlies van 1,5 kilo bij de eerste 2 weken meting in de praktijk. 

Wordt vervolgd. Life is easy. Denk aan mij.     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *