KLAAR VOOR DE START

Wil jij graag hardlopen en ben jij al vaak begonnen? Maar moet je door een opkomende blessure steeds opnieuw opgeven? Dan is klaar voor de start de beste optie voor jou. Dit unieke programma in groepsverband is de enige hardloopgroep waar je niet hardloopt. In een programma van twaalf weken werk je drie keer per week aan het versterken van jouw zwakke punten en het perfectioneren van jouw looptechniek. Na deze twaalf weken stroom je moeiteloos en perfect voorbereid in bij de gezellige beginnersgroep ‘Hardlopen voor iedereen’ of de ‘6 AM Club’ en voor je het weet sta ook jij aan de start van jouw eerste wedstrijd.

Waarom 'Klaar voor de start?'

Blessurevrij hardlopen

Je bent steeds geblesseerd geraakt

Als jij al een paar keer bent begonnen met hardlopen bij andere loopgroepen en steeds opnieuw een blessure opliep denk je misschien dat dit gewoon bij hardlopen hoort. Inderdaad moet jouw lichaam zich steeds aan toenemende belasting aanpassen en dit gaat soms samen met pijntjes. Maar meestal is het een overbelastingsblessure, zoals shin splint of kniepijn, die voorkomen had kunnen worden.

Klaar voor de start blessure preventie hardlopen 40days.nl

Je bent gewoon nog niet sterk genoeg

De oorzaak van jouw blessure kan ook veroorzaakt worden door gebrek aan specifieke kracht. Door na een grondige analyse eerst aan jouw zwakke punten te werken ben je na dit programma opeens wel in staat om zonder problemen te gaan hardlopen. Bij iedere stap vang je met jouw gewrichten tot 3 x jou lichaamsgewicht op. Bij een vrouw van 60 kilo is dit dus steeds 180 kilo die jouw gewrichten en spieren moeten opvangen. Bij wandelen of power walking heb je hier geen last van, maar bij hardlopen merk je dit vaak al snel. Sterker worden met voor jou specifieke oefeningen voordat je de belasting gaat verhogen is dus een must. Als je regelmatig een blessure hebt, kan het zijn dat jij aan de algemene krachtoefeningen die je na je warming-up met jouw loopgroep doet, voor jou nog onvoldoende zijn.  

Jouw looptechniek kan nog beter

Bij hardlopen maak je duizenden keren achter elkaar dezelfde cyclische beweging. Tijdens een duurloopje van 7 km zijn dit al snel 6000-7000 passen. En dus even vaak landen met 3 x jouw lichaamsgewicht op jouw enkels.  Als je dus een verkeerde looptechniek hebt gaat het gelijk erg vaak fout. Een verkeerde looptechniek kan dus grote gevolgen hebben. Een goede loopscholing waarbij een goede looptrainer meekijkt en jou vertelt hoe je loopt kan veel opleveren en vooral veel ellende voorkomen  Hij let hierbij op jouw voetlanding, lichaamshouding en andere zaken en kan jouw specifieke oefeningen leren om verkeerde zaken af te leren en goede juist aan

Altijd voorafgaande intake

Normaal ga je een keer meetrainen en als je tevreden bent schrijf je je in bij een vereniging of loopgroep. Daarna ga je hardlopen in een groep en draai je vaak gelijk het hele programma mee dat de andere deelnemers ook allemaal doen. Bij ‘Klaar voor de start’ van 40days.nl gaat dit anders. Na aanmelding ontvang je eerst een uitnodiging voor een intake waarbij alle risicofactoren en blessuregeschiedenis in kaart wordt gebracht. De trainer maakt op basis van deze gegevens dan een specifiek voor jouw op maat gemaakt plan van aanpak. je traint een keer per week met de hele groep en twee keer individueel of met medelopers. 

Wanneer? Iedere maandagochtend van 10:30 -11:30 uur
Locatie: Playground Krajicek. Hok Jan Sluijtersstraat en Othon Frieszpad in Rotterdam- Nesselande.