Slaap je slank

Het is mij gelukt om zeven dagen achter elkaar voor 22:00 uur in bed te liggen. Al moet ik zeggen dat ik deze keer hulp heb gekregen van een lastige verkoudheid. Vorige week dinsdag had ik opeens een vervelende steek in mijn keel. Meestal wijst dit er op dat een verkoudheid in aantocht is. Dit is nooit fijn. Maar nu kwam het wel erg slecht uit. Ik zou zaterdag uitgebreid gaan lunchen bij de Prins van Terbregge wat altijd een klein feestje is. Deze keer was de aanleiding een verlaat verjaardagscadeau van mijn dochter. Op zondag had ik een lunchafspraak in Hotel New York met twee goede kennissen uit Amersfoort die wij tijdens een safari in Tanzania hebben ontmoet. Ik zou hen de high-lights van Rotterdam laten zien.

Dus ik nam mij voor om niet ziek te worden en besloot de hele week extra vroeg naar bed te gaan. Extra slaap is voor mij het beste preventieve medicijn om verkouden worden te vermijden. De verkoudheid zette inderdaad niet echt door en op zaterdag genoot ik van een heerlijke drie-gangen lunch langs de Rotte. Terwijl wij met zijn vieren steeds gezelliger werden en de tweede fles wijn werd ontkurkt begon plotseling mijn neus wat vochtig te worden en was ik toch de pineut. De afspraak van zondag helaas de volgende ochtend afgezegd. Over drie weken een herkansing.

Na een rustig dagje in bed was ik gisteravond alweer aardig opgeknapt en helemaal uitgerust en volgde het eerste echte dilemma van de uitdaging. Het Nederlands elftal speelde zijn tweede kwalificatie wedstrijd op weg naar het EK volgende jaar. En de tegenstander was Duitsland. Probleem was dat de wedstrijd in de Arena om 20:45 begon en dat ik dus moest kiezen. De wedstrijd afkijken of vroeg naar bed? Ik heb voor het laatste gekozen en ben met de nodige tegenzin na het begin van de tweede helft naar bed gegaan. Vanmorgen vroeg zag ik dat ik de juiste keus had gemaakt. Duitsland had vlak voor tijd 2-3 gemaakt en de uitdaging had mij dus een kater bespaard. Ik vind niets zo erg als vlak voor tijd verliezen. Dan heb ik nog liever dat ze de hele wedstrijd kansloos van de mat worden gespeeld. Ik begrijp trouwens toch niet waarom Nederland niet iedere thuiswedstrijd in de Kuip speelt omdat de resultaten daar veel beter zijn dan in de Arena. Na de 4-0 afgelopen week gaan ze een paar dagen later weer naar Amsterdam? Oranje hoort wat mij betreft altijd in de Kuip!

Maar het is wat het is dus ik ga mij richten op zaken waar ik wel invloed op heb en ga daarom geduldig verder met het voor 22:00 uur in bed liggen. Omdat dit nu zo goed gaat durf ik het aan om aan mijn derde uitdaging te beginnen: 40 dagen lang iedere ochtend vroeg direct na het opstaan minimaal 30 minuten hardlopen. Life is easy. Denk aan mij.

4 gedachten over “Slaap je slank”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *