Victory loves preparation

Afgelopen zondag was mijn laatste project de 40days.nl Nationale Short Distance Marathon een succes. Zie 14 uur lang hardlopen in een vorige blog. Deelnemers vonden het erg leuk. Een aantal hebben hun eerste hele of halve marathon of eerste 15 kilometer gelopen.

Na een warm warm begin met een prachtige zonsopgang om 6:00 uur liepen de marathoners 13 keer ieder uur een rondje van 3 km en sloten wij deze speciale hardloopdag, om 19:00 uur met de hele groep, af met een rondje van 3,195 km om de hele marathonafstand ook echt te lopen.

Het is dus tijd om mijn volgende project op te starten. Drie keer per week om 6:00 ‘s ochtends hardlopen met een groep hardlopers. Om dit vol te houden moet ik natuurlijk wel uitgerust opstaan. Dus na even goed nadenken weet ik precies wanneer dit niet het geval is. Als ik ‘s avonds nog heel even Netflix of Videoland aanzet ga ik in de regel te laat naar bed en merk ik dit de hele volgende dag. Hetzelfde geldt als ik nog laat met mijn laptop of telefoon bezig ben.

Dit wetende is de oplossing en volgende uitdaging simpel: geen schermtijd meer voor mij de komende 40 dagen.

Ik geloof heilig in ‘Victory Loves Preparation’, dus om mijzelf niet meer in de verleiding te brengen toch achter een scherm te kruipen heb ik net twee goede boeken uitgezocht en een geleide meditatie op basis van een zelf opgestelde affirmatie ingesproken waar ik de komende 40 dagen mee ga afsluiten. Zo voorkom ik dat ik toch ten prooi val aan het stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat mijn leven niet alleen maar uit werken kan bestaan en dat ik echt even moet ontspannen met passief vermaak. Bovendien val ik in de regel snel in slaap na een meditatie en een halfuurtje lezen. Life is easy. Denk aan mij.

2 gedachten over “Victory loves preparation”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *