Power walking in Rotterdam met 40days.nl

POWER WALKING 

 

Power walking en afvalen. Is dit een goede combinatie? Zeker weten!

Power walking helpt je met afvallen omdat je tijdens iedere training intensief jouw hele lichaam gebruikt. Hiernaast zorgt power walking voor meer energie, een betere gezondheid en een veel betere conditie, terwijl je geniet van bewegen in de buitenlucht. En dit allemaal in een training van 60 minuten.


Power walking is niet voor niets populair in Rotterdam. Iedereen kan het! Je gaat tijdens een training zo hard als jij kan. En iedereen bereikt er goede resultaten mee. En tegelijk is de kans op blessures te verwaarlozen. Of je nu 18 of 80 bent. Bij 40days.nl kan je al ruim 10 jaar terecht voor power walking en de laatste tijd ontvang ik steeds meer e-mails met vragen over power walking.

Dus wat is power walking? Power walking is wandelen met focus en een goede arm- en beentechniek waarbij je extra kracht inzet om een tempo van wel 8 km per uur te halen. De afzet en de armbeweging met de ellebogen in een hoek van 90 graden zorgen voor ‘de power’ bij power walking en zijn erg belangrijk. Het aanleren van de juiste looptechniek heeft dus iedere training veel aandacht.  

Tijdens een training gebruik je alle spieren van je lichaam en ben je aërobisch bezig ( verhoogde hartslag met altijd voldoende zuurstof)waardoor je conditie snel toeneemt.

Je gewrichten worden hierbij niet onnodig belast aangezien er tijdens het powerwalken altijd voldoende ondersteuning is. Het zweefmoment van het hardlopen ontbreekt. Dus ook met (nog) niet zo sterke enkels, knieën of heupen kan je veilig meedoen. Spierversterkende oefeningen zijn onderdeel van iedere training waardoor je steeds sterker wordt.        

Al na een paar minuten power walking vullen je longen zich met zuurstof, komt je ademhaling in balans, ontspan je en geniet je van het in de buitenlucht bewegen. Je conditie neemt snel toe, je valt af en je wordt sterker.  

Power walking is geschikt voor iedereen die:
– wil afvallen; 
– een betere gezondheid en conditie wil;
– een sterker en slanker lijf wil;
– lekker ‘coronaproof’  wil sporten in de buitenlucht; 
– na een (hardloop) blessure snel weer in vorm wil komen;
– bij hardlopen steeds een blessure oploopt;
– stress wil verlagen;

Wil jij het ook een keer gratis uitproberen?  Geef je dan op voor een proefles in Rotterdam Kralingen of Nesseande en loop een keer ‘met power” mee met een van de power walking groepen van 40days.nl in Rotterdam.

Als je het leuk vindt kan je hierna een voordelige strippenkaart voor 10 lessen kopen die 6 maanden geldig is voor de groepen power walking van 40days.nl. Kijk voor meer info op 40days.nl/powerwalking.  

41 gedachten over “Power walking in Rotterdam met 40days.nl”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *